Tak sekufu agama - Ustazah ini pasti takkan Reject lamaran lelaki tersebut kalau dia tahu sebenarnya...

Don’t judge a book by its cover! Kisah doktor muda ini tentang lamaran kawannya ditolak oleh seorang ustazah wajar dijadikan renungan.

Mana tidaknya lamaran tersebut ditolak kononnya lelaki tersebut ‘orang dunia’ yakni tak sekufu agama dengan ustazah terbabit. Sedangkan lelaki tersebut sebenarnya…


Bezanya dia tak menunjuk amalan dekat Facebook

Esok walimah ex housemate sy, dulu dia pena melamar seorang ustazah ni, tapi kene reject mentah2. Alasan sbb sahabat sy ni “org dunia”. Dia engineer so ustazah tu cakap kene sekufu agama padahal sahabat sy org Islam

Dia tak taw, sahabat sy seorang yg sangat2 jaga amal. Tahajjud jaga, solat wajib jemaah sangat dijaga. Hari2 kami buat taklim hadith dan fadhilat amal di rumah

Dan isteri dia kini seorang peguam + hafizah alquran, lagi warak, lagi hebat. Hihi. Dunia akhirat ada

Allah tahu apa yg terbaik. Beza nya sahabat sy tak menunjuk amalan kat fb, sbb tu la org tak nampak dia alim sbb tak update status tengh ibadat atau lepak ngan ulama. Kahkah

Jangan nilai dari luaran

Soleh milik semua. Tak semestinya ngaji agama tu org soleh. Ianya pada amalan seseorang walaupun sikit ilmu agama dia tapi dia beramal sepenuhnya dengan ilmu2 tu.

Sy tak bash ustazah tu or apa2, sbb jodoh milik Allah. Just nak cerita, jangan nilai orang dari luaran je dan diulang sekali lagi, sy tak bash ustazah tu. Allah maha adil.

Sumber: Ohbulan

0 Response to "Tak sekufu agama - Ustazah ini pasti takkan Reject lamaran lelaki tersebut kalau dia tahu sebenarnya..."

Catat Ulasan

dzulCYBER