3 Foto paling romantik Elfira Loy dan Baim Wong, kini sah bercinta

Sekian lama gosip cinta mengaitkan Elfira Loy dengan pelakon Indonesia, Baim Wong mula sepi, namun baru-baru ini cerita membabitkan mereka bertebaran semula apabila pelakon genit itu memuatkan gambarnya dengan Baim di laman Instagram.

Kedua-dua mereka menghadiri perkahwinan pelakon seberang, Raffi Ahmad dengan Nagita Slavina yang diadakan di Jakarta.

Elfira ketika itu menggayakan busana rekaan Rizman Ruzaini berwarna krim. Malah gaya Elfira saling tak tumpah seperti dia pula yang berkahwin.

Elfira yang dihubungi BH Online berkata: "Dia (Baim) ada menghubungi saya untuk menemaninya majlis kahwin ini. Cuma saya secara peribadi tidak mengenali Raffi mahupun isterinya.

"Pada awalnya saya sendiri tak diberitahu majlis kahwin siapa yang bakal kami hadiri. Saya tak ada masalah menemaninya.

"Pada hari saya tiba di Jakarta barulah tahu majlis kahwin siapa sebenarnya. Sebelum ke Jakarta saya menjalani penggambaran di Manchester, England untuk drama 26 episod berjudul Setulus Janji bagi siaran RTM.

"Tapi, saya balik dulu ke Malaysia. Saya ke Jakarta ditemani ibu dan adik perempuan dan kebetulan mereka belum pernah ke sana," katanya.

Diusik dengan persoalan apakah dia dan Baim sebenarnya sedang menjalinkan cinta, Elfira menjelaskan sejak dulu lagi mereka rapat atas paksi sebagai kawan.

"Seperti saya pernah cakap sebelum ini, saya memang tak gemar bercinta. Kalau boleh nak terus langsungkan majlis kahwin. Sebab itu dengan Baim walaupun sudah empat tahun kenal, kami hanya berkawan saja.

"Soal kahwin itu semua berbalik kepada perihal jodoh. Jika diizinkan Allah dengan sesiapa termasuk Baim pun, saya terima dengan hati terbuka.

"Tapi kalau bukan jodoh saya, kita tak mampu melawan kehendak takdir," katanya.

7 Responses to "3 Foto paling romantik Elfira Loy dan Baim Wong, kini sah bercinta"

 1. Baim Wong, tampang dan gayanya memang beda tipis dengan saya, yang membedakan hanya isi dompetnya saja, wajar dan sangat manusiawi jika Baim Wong memiliki cintanya Elfira Loy yang cantik beralis mata tebal itu...tuh kan saya dan Baim seleranya mirip banget kan.

  BalasPadam
 2. Semoga bahagia Dan berakhir sebuah perkahwinan hga ke jannah

  BalasPadam
 3. Semoga bersama selamanya...suka Sgt dgn diorg berdua...sweet

  BalasPadam
 4. ell.. kalo jd kwin.. jng pindah indo ye.. bwk baim berlakon kt sini ye...

  BalasPadam
 5. Suka sangat.. saya setuju kok! kalo kamu berdua nikah!

  BalasPadam
 6. Buruan dong Nikah nya Baim n elfira!!! Suke sgt2 dowg ni sweet gitu...pa pon moga Smpi ke jinjang pelamin...Aamin

  BalasPadam
 7. romantis sekali perjalanan cinta merka :D. smga bisa menju ke pelaminan hehe

  BalasPadam

dzulCYBER