Luahan sedih Ifa Raziah isu pembedahan payudara di awal ramadhan

Luahan sedih Ifa Raziah isu pembedahan payudara di awal ramadhan - Sebelum ini, pengacara dan pelakon Ifa Raziah sudah menjelaskan pembedahan yang dilakukan pada awal Ramadan lalu adalah disebabkan jangkitan vrisu yang dialami di bahagian payudaranya.

Begitupun, masih ada pihak tertentu yang kurang senang dan suka membuat cerita pembedahan itu sebenarnya dilakukan untuk menambah silikon bagi membesarkan asetnya.

Ifa Raziah berkata walaupun menyedari hal itu, dia sendiri tidak mengambil pusing dengan kata-kata setengah pihak kerana mereka tidak faham kesakitan yang dilalui.

“Orang tak faham apa yang saya lalui dan kesakitan yang betul-betul saya alami. Jadi tak perlulah saya nak bertegang urat dengan mereka diluar sana untuk menjelaskan segalanya.

“Jika saya ceritakan yang betul pun mereka tetap mengutuk dan menghina saya. Jadi tidak perlu nak ambil kesah sangat dengan cerita seperti itu. Yang penting saya bertambah sihat dan kehidupan bertambah ceria disamping keluarga tercinta.”

Ifa Raziah telah selamat menjalani pembedahan untuk membuang ketulan di payudaranya akibat virus di Beverly Willshire Medical Centre, Jalan Tun Razak pada jam 12 tengahari pada 8 Julai lalu.


Bercakap mengenai perkembangan kesihatannya kini, Ifa memberitahu dia kini semakin pulih dan sudah pun keluar bekerja menghadiri majlis korporat.

“Sebenarnya masih sakit lagi dan terus makan ubat yang doktor beri. Jahitan pun tak buka lagi. Doktor pun sebenarnya suruh rehat selama sebulan. Tapi setelah 14 hari saya cuba kembali aktif dan bila berjumpa dgn peminat-peminat semua hilanglah rasa sakit tu sekejap.”

Ifa memberitahu dia kini terus bekerja seperti biasa walapun tidak seaktif dahulu hingga malam raya di Singapura - Kredit artikel kepada Murai.com

2 Responses to "Luahan sedih Ifa Raziah isu pembedahan payudara di awal ramadhan"

  1. Mentaliti orang melayu malaysia yg suka sangat carik silap orang lain tapi silap sendiri buat tak nampak. Hmmmm....

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai rilek la jgn mara au muah

      Padam

dzulCYBER