"Saya bukan ibu kandung penumpang MH370" - Rosila

Rosila nafi ibu kandung penumpang pesawat MH370 - Rosila Abu Samah menafikan ialah ibu kandung kepada Mohd Khairul Amri Selamat, salah seorang penumpang pesawat MH370 seperti yang sering dilaporkan media.

"Saya hanya ibu tirinya dan tidak pernah mendakwa sebagai ibu kandungnya."

Menurut Rosila, 50, setiap kali ditemubual oleh media baik dari dalam mahupun luar negara, beliau tidak pernah memperkenalkan diri sebagai ibu kandung kepada Mohd Khairul Amri, 29, seperti didakwa.

"Apabila ditemubual, saya selalu nyatakan saya ibu tiri kepada Mohd Khairul Amri, namun ada media melaporkan beliau sebagai ibu kandungnya."

"Saya tak nak orang salah faham dan biarlah saya jelaskan sekali lagi yang saya ini hanya ibu tiri kepada beliau."Tambah Rosila, beliau sedar ada pihak yang kurang senang dan menuduhnya mengambil kesempatan daripada tragedi yang menimpa anak tirinya itu.

"Saya tidak ada kepentingan dalam situasi ini dan saya berada di sana (Putrajaya) hanyalah sebagai tanggungjawab saya menemani suami saya Selamat Omar, yang merupakan bapa kandung kepada Mohd Khairul Amri."

"Jika ada orang tuduh saya dapat wang saguhati yang diberikan MAS, itu tidak benar kerana semua wang itu diserahkan kepada isterinya."


Katanya, beliau mendirikan rumah tangga dengan Selamat, 60, sejak 10 tahun lalu dan rapat dengan anak tirinya itu sejak beliau belajar di sebuah kolej di Seremban sehingga mendirikan rumah tangga bersama Erny Marsyila Mustafa.

Sehubungan itu beliau berharap perkara itu tidak diperbesarkan kerana ia hanyalah salah faham yang timbul akibat laporan tidak benar dari pihak media.

"Saya mohon maaf kepada ibu kandung Mohd Khairul Amri, Normah Jaafar dan keluarga berhubung perkara itu, saya memang tidak pernah mendakwa sedemikian."

Normah, 56, seorang guru Tadika Kemas pernah menyatakan kurang senang berhubung perkara itu kepada media.

0 Response to ""Saya bukan ibu kandung penumpang MH370" - Rosila"

Catat Ulasan

dzulCYBER