Biodata Mawar Abdul Karim, isteri Fizo Omar

Biodata Mawar Abdul Karim, isteri Fizo Omar - Pasangan suami isteri, Mawar dan Fizo Omar sering menjadi perhatian peminat sejak berkahwin pada 10 November tahun lalu kerana kekacakan Fizo dan kecantikan Mawar.

Hari ini, nama Mawar paling hangat diperkatakan di laman sosial kerana tindakannya merampas tudung-tudung tiruan Fareeda selepas mendapat kerjasama daripada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi Dan Kepenggunaan (KPDNKK).

Di sebalik tindakan Mawar itu, wujud segelintir pihak yang tidak berpuas hati kerana mereka berpendapat bahawa produk original keluaran syarikat tersebut agak mahal dan tidak mampu dibeli oleh golongan berpendapatan rendah.


Di sini penulis kongsikan sedikit biodata Mawar, isteri tercinta Fizo Omar yang cantik dan jelita. Memang bertuah sangatlah Fizo kerana berjaya memikat Mawar yang sebenarnya menjadi rebutan ramai jejaka di luar sana.

Nama Penuh : Mawar Abdul Karim
Umur : 25 tahun
Asal : Pulau Pinang
Agama : Islam
Tempat Menetap : Kuala Lumpur
Status : Berkahwin (Fizo Omar)
Pekerjaan : Model dan Pengurus Pemasaran jenama Tudung FAREEDA

51 Responses to "Biodata Mawar Abdul Karim, isteri Fizo Omar"

  1. Tolong p rampas tudung tu kt vietnam..banyak sgt saya tgk..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akai ada ka? Vietnam tu negara org. Bukan boleh kita buat suka hati. Kat sini dh mmg hak Fareeda sbb Patern Fareeda dah didaftarkan. Ikut undang2 sapa yg tiru boleh disaman

      Padam
    2. tudung fareeda xcukup panjang, xmenutup aurat dengan sempurna, nampak dada. yang tiruan banyak yang melepasi dada. itu pon nk rampas ke? org buat tudung bukan utk amik hak patern tp utk tolong pmpuan muslim tutup aurat.

      Padam
    3. betul tu....kita nk pakai tudung nk tutup aurat dan dada....tu sbb kita buat panjang melepasi dada....

      Padam
  2. Ada seorang peniaga wanita divietnam mengaku tudung fareeda dijahit oleh mereka betul ke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa nama pernah pegi butik x?mmg fareeda ada tailor sendiri...sekian

      Padam
    2. betul.. sebab mereka adalah tailor kepada Fareeda.
      saya sendiri pernah ke sana, dan mereka siap tunjuk logo Fareeda yg mereka jahitkan..
      sekian

      Padam
    3. hambek kau sekali fifi...hahaha..

      sekian!

      Padam
  3. Admin..cmner nak contact? ada job baik nak kasi nie..

    BalasPadam
  4. Tudung mahal kain x cukup! Pasni xde sape la nk beli tudung dia ni. Org yg minat je beli tudung dia..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang dia jual tuk org yg minat je...

      Padam
  5. dia belum faham rezeki tu apa ..

    BalasPadam
  6. mmg mahal..xmampu nk beli weii..

    BalasPadam
  7. xde tudung yg paras bwah dada ker????....sume singkat blake...huh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada saiz lerrrr...sendiri pilih nak labuh ke singkat...

      Padam
    2. tp kebanyakan yg ikut size tu la yg atas paras dada. labuh sgt dah xlawa. tudung fesyen kan..xpe.. tu ntara dia..pembeli dgn Allah.

      Padam
  8. tamak...tamak..tamak......

    BalasPadam
  9. so, Mawar want to tell us that if she open a "baju kurung" store, then, we make/open "baju kurung" store... that means she can sue us?? okay... please lh.. rezeki itu datang dari Allah.. dengan sikapnya seperti ini.. menghalang punca rezeki orang lain? tiru rekaan? unik sangat ke fesyen fareeda tu? mungkin betul orang meniru rekaannya and tak betul sebab meniru, tapi dah adat lah apabila sesuatu itu kamu canangkan orang akan meniru.. bila style tudung keluar kita tak boleh tiru? style jubah keluar tak boleh tiru? saya bukan kata meniru itu baik tetapi benda orang hanya menjual sesuatu yang lebih kurang sama dengan harga rendah yg dhsilkn mereka sndri.. mrka curi tudung fareeda then jual murah ke? tak kan.. berdoa kepada dia agar rezeki terus masuk.. jatuh ke perniagaan dia kalau segelintir meniru? sebab tu nak halang orang lain? benda tak yah lah diperkecohkan hanya semata-mata ini sahaja.. minta daripada Dia agar permudahkan bisnes kamu, bukan dengan mengkecohkan keadaan seperti ini...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Komen paling bodoh. Maaf ya. X de frasa lain yang lebih sesuai untuk komen2 sebegini. Cuba buka sikit minda tu. Macamana nak Berjaya.

      Padam

    2. terbaca dalam blog ---> Mawar Abdul Karim, isteri Fizo Omar rampas tudung Fareeda tiruan.

      bg aku la, ada duit beli, xda duit jgn beli. other brand yang lebih branded pun x kecoh klu brg dia kena tiru, like gucci, nike, adidas etc..you can't stop people by doing this.. they have the right to choose.. sedang kan dulu utk org jepun berjaya pun dengan meniru juga, but they changed it for better. pliss stop la sekat sekat org lain yang mahu berjaya juga.. Malaysian. So Beware ! the most important is Percaya dengan konsep rezeki.

      Padam
    3. sokong idah salmin.

      Padam
  10. Design tdung fareeda sudah di trademark. Hakcipta terpelihara. Sebab tu pemilik fareeda boleh saman sesiapa saja yg tiru design dia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul..ikut law,ape yg die buat mmg betul..cuma,sbg org islam klu die brniage niat krn Allah rasenye die xkn ambil tindakan smpi mcm tu..sepatutnya die review blk,harga tudung2 yg die jual..bkn semua org mampu nk pakai tudung butik die..tp teringin jgk nk pakai.so,dptkanlah yg tiruan..at least,die bangga ramai nk pakai tudung design yg die buat..wlupun bkn dr butik die..dan nk tau, adakah die rugi teruk dek krn tudung2 tiruan tu..

      Padam
    2. knp xsaman org vietnam yg tiru pattern dia tu? pattern kn..copyright kn.. mcm apple saman samsung jgk la..xkire asal mana..sman jelah..apsal xbuat?

      Padam
    3. 'Xkire asal mana'.. Haha. Deyy pegi khatamkan intellectual property law dulu la deyy. Baru nak cakap mcm bagus

      Padam
  11. Wlpun tdng fareeda ditiru oleh peniaga lain..rasanye butik nye sentiasa penuh dn tdng slalu sold out...sy yg niaga tdng ni pon xsanggup nk beli tdng yg berharge rm 250 sehelai...mcm2 leh wat...kualiti same cume beza jenama jeee

    BalasPadam
  12. hrga mahal tp tdg nmpk tetek. nak tunjuk kt sape. n mawar ni pon xdela lawa sgt. bujet baguih! mghalang punca pndpt org. kaya je tp xde hati budi buat ape. mentang2 ad nama blh bt sesuke hati. aku ni bkn mnt sgt kt tudung ariani ke, tdg fareeda ke,ak cume minat bawal je. aidijuma xde lak nak saman org mcm tu. pdhl blambak lg yg tiru dia. ariani pon xde jugak even dia firdt yg bwk tdg jenis mangkuk hayung mcm tu kt mlysia ni. so low profile la sikit mawar!jgn nak cepat melenting. kang Tuhan rampas ape ko ada skg bru tkebil2.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ape hal nk mrah2..klu hak cipta ko dicplak,ko xmarah?ni nmenye hak ekslusif pengeluar..mcm mne idea nk maju klu do asyik tiru org je.klu xmampu beli,jgn beli.byk tudung lain.

      Padam
    2. banyak tudung lain yg ikot syariat , seperti heliza helmi , tudung labuh lagi cantik banding tudung fareeda yg semua gaya atas buah dada jea , tayang gak buah dada . ikot syariat ke tu ? skada fasyen jea ..

      Padam
    3. I setuju sangat dengan balasan yang atas tu. Kudos.... Siapa suruh u pakai tudung Fareeda? Mawar suruh? Kalau dah x ikut syariat x payah beli kan senang.... X payah nak sok sek dalam ni. Tu la perangai buruk orang Malaysia ( general sebab I tak tau u bangsa apa) suka menjahanamkan orang lain. Kalau Apple saman Samsung x pulak ko sibuk, pegila sound apple.. Tuhan pun boleh tau siapa betul siapa salah dan u bukan Tuhan nak hokum orang tak tentu pasal. Pandai cakap Tuhan Tarik balik rezeki Mawar. U good enough? dah terjaga semua kekayaan u? susah sangat u pegi la ciplak astro, astro mahal u buat satu sama design exactly the same jual murah2, kita tengok apa ananda Krishnan buat kat u.

      Padam
  13. Tudung fareeda ade yg tutup dada.klu xpnah g butik,baik diam2 je dr nk tuduh2.ade byk pilihn Kt situ.sekian

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul2 yang cakap sesuka hati ni memang tak pernah pergi tapi kemain mengomen...kesian

      Padam
  14. Bisnes saya seronok memang boleh tiru org berjaya. Siap dapat galakkan dari org yg dh berjaya lagi paksa tiru apa yg betul dia buat utk berjaya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cik suhaili Mohd Isa.... tiru cara macamana orang Berjaya x salah.. tapi tiru barang yang dah dipatenkan salah.... Mawar pun suka kalau u Berjaya jadi pesaing dia bukan jadi penciplak barangan perniagaan dia. Betul x Mawar? Mawar? Mawar? Jawab la Mawar........

      Padam
    2. salah satu tudung yang dipatenkan si fareeda ni lebih kurang sama dgn salah satu tudung ariani...... mawar sue la ariani .... d haja.......takkan takot kot

      Padam
  15. ada duit beli...xda duit jgn beli....other brand yang lebih branded pun x kecoh klu brg dia kena tiru.....like gucci, nike, adidas etc.... u can't stop people by doing this....they have the right to choose....sedang kan dulu utk org jepun berjaya pun dengan meniru jg...but they changed it for better...... plss stop la sekat2 org len yang mahu berjaya juga....Malaysian....huh!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba bawak barang tiruan yg u cakapkan tadi ke butik2 tersebut, klu tak bising alat penggera outlet tu memang nasib baik la u. U pernah cuba buat? kalau u nak tau, sekiranya u tertangkap beg atau apa saja yang tiruan itu akan dirampas dan digunting-gunting dan dimasukkan ke dalam bakul sampah dan u akan disuruh bayar harga sebenar barangan tersebut dan pulang tangan kosong tapi dibekalkan dengan muka tebal menahan malu. u boleh? Itulah sebabnya adanya hak paten, hakcipta terpelihara. kalau macam tu tak payahlah Malaysia ada akta hakcipta. apa yang dilakukan Mawar tu sangat bagus. X boleh ke cipta ciptaan sendiri? lepas tu nak jual murah ke apa ke, nak bagi percuma pun tak apa, tak de orang nak marah. Dah la tiru hasil kerja orang, jual murah pulak tu. Cuba fikir balik, siapa yang menjahanamkan bisnes siapa? Macamana bisnes nak maju. LV x ditiru oleh orang Eropah tapi semuanya datang dari Asia. Tapi tudung Fareeda ditiru oleh orang tempatan sendiri. Kesian Mawar, keep it up. yang komen menghentam u tu semua orang nak Berjaya tapi mengambil kesempatan atas jerit perih u. Kalau la diorang di pihak u sure berangin. Entah2 lebih teruk. Tak pe Mawar teruskan demi perniagaan u. I support.

      Padam
    2. saya setuju dengan pendapat di atas. Hak cipta tetap hak terpelihara! Dengan cara tu barulah barangan Malaysia ada kualiti dan boleh pergi jauh. Tak mampu - tak payah beli. Tak ikut syariat - tak payah beli. SIMPLE AS THAT! Asian people je suka buat barang tiruan sebab Asian suka bergaya "branded" tp poket kosong. Cer pergi eropah, tanah arab & negara2 maju yang lain, barang tiruan ni tak ada pun sebab mmg tak layak dipasarkan.

      Padam
    3. Hello ...math mule dr org Islam bai...fizik dr org Islam bai...tp org kapir tiru...n Jgn trkejut dyeowg jge tiru cre Rasulullah SAW jg kesihatan...g la saman bai..dyeowg tiru tiru tiru..xkn Melayu ilang di dunia kalo idop blandaskan Islam..actually i tataw u Islam ke x..sori

      Padam
  16. Sebab die rmpas adalah,,, sale die da terlalu terok,, owg da xmau beli tudung mahal die, buatan emas berlian tue yg mahal. Klu ad barang yg sama dgn harga ag murah n kualiti sama o lebih kutang musti r org tnggalkan yg mahal. Agak2 lah, owg berniaga nih kena ad 3sifat.,, hanya yg berniaga n berjaya jek tau. Ag satu,,, terus teranglah ur patern xdelah cantek mane,, dgn singkatnye,, jual tudung spatut leh dpt pahala tp sndri mau ingat lah. Soe ea tokeyyyy

    BalasPadam
    Balasan
    1. sale dia teruk ? keuntungan dia 4 juta tak kira pulak.

      Padam
    2. Baguslah dia untung 4j. Apasal u nak personal?. U cari idea tudung lain yang lebih meletop pastu jual murah2 untuk yang tak mampu beli tudung Fareeda. Ada komen kat atas tu kata tudung Fareeda x cantik pastu buat apa nak tiru? mestila sebab design dia cantik boleh jual. dengan harapan dapat sikit portion 4j untung tu kan? Kadang2 orang kita ni lebih sudu dari kuah, perasaan hasad dengki memang tak boleh dielak, itulah orang Malaysia....

      Padam
    3. Pasal tudung pon nak marah2... hais... ini la org islam.. mawar ni ok jer, dia jual tudung klu x ikut syariat biar dia jawab dgn Allah, bukan sikit yg dia tanggung, kita jgn beli.. klu x kita bersubahat mnyokong dia... klu nak sokong beli yg labuh.. bersederhana itu indah..

      Padam
    4. Alhamdullilah..untung 4 juta byk tu..Org lain nak dapt untung 1000 ribu pun payah... syukurlah... Dpt pahala juga kalau kita reda....

      Padam
  17. Laaaa ini ke tudung Fareeda? Macam makcik2 je

    BalasPadam
  18. kot ye pon x perlulah sampai sampai nak buat sidang akbar.. riak sgt.. nak popular kan diri ke atau nak popularkan bini tu.. buat keje senyap2 x leh ke?..

    BalasPadam
  19. Golongan berada je yg mampu beli tudung ni. Dan secara tak langsung boleh timbulkan sifat riak sbb pakai tudung mahal. Tudung mmg wajib pakai. Pakai la tudung apa pun selagi korang mampu. Sbb tu wujud org yg riak. Bila pakai/guna barang berjenama, at least diri tu akan ada rasa bangga dan nak show off pada orang. It happens many times. When u design pun, of course la u pun study and inspired from mana2 design yang cntik and u transform into your tudung. U put berlian whatsoever, but secara tak langsung u buat org yg beli your tudung rasa riak. Sbb tu la Islam suruh bersederhana. Just my 2 cents

    BalasPadam
  20. Agak xpaham makne di paternkan kot
    dn yg paling mudah
    Ukur bju di badan sndri

    BalasPadam
  21. Tudung fareeda mmg cantik...tapi saya x berkenaan pun sbb x mengikut syariat org islam. Saya tgk je.. x beli pun....
    Rezeki berniaga ni dtgnya drp Allah s.w.t. Kiranya la ni takda rezeki lah.. Kot2 Allah nak bagi rezeki lain...

    BalasPadam
  22. Kata untung 30 juta tahun lepas..tamak haloba,x jejas sangat kot.yang kena rampas pun orang melayu..malu kat bangsa lain..melayu oh melayu..

    BalasPadam

dzulCYBER