Penjelasan Chef Wan isu persenda misi mencari pesawat MH370


Penjelasan Chef Wan isu persenda misi mencari MH370 - Hanya beberapa jam lepas, Chef Wan dikecam teruk peminat dan pengikutnya di Instagram kerana memuatnaik gambar berserta caption yang mempersendakan penemuan objek di Perth, Australia.

Ekoran itu, wartawan Berita Harian dan pemilik portal Murai.com segera menghubunginya untuk mendapatkan penjelasan berhubung kenyataannya itu.

Menurut Chef Wan, dia memang sengaja memuatnaik kenyataan tersebut kerana mahu melihat reaksi rakyat Malaysia yang suka melatah dan mengutuk orang. 
"Sibuk shooting tadi tak sempat nak respond to all this. In between filming tadi Berita Harian dan Murai.Com cepat call minta saya comment. I told them the honest truth.  
Masa di Pantai pagi tadi i told all the crew.Let play a joke and see the reaction of all Malaysian yg suka melatah and mengutuk orang as well as press and blog that will take this issue even bigger! 
My driver kata ” Jangan la CW nanti org cari sebab nak marah kan u even tho u bergurau and kita faham”. 
Crew2 production pun gelak berderai. I am sure many of us behind close door have bergurau about this issue the last few days except i had put it on my IG deliberately to see the public reaction! 
Wow berjalan tak sampai 10minit dari pantai i was contacted by Ayie of Murai.Com tu..Murai juga cepat dapat mencium issue ini. Hee hee rupanya i was right memang orang Malaysia ini suka mencari sebab untuk memburuk kan orang even though this was done to make others laugh at that silly jokes. 
Baik apa pun saya terima the consequences of this action as i did it pun dengan sengaja and indeed i was successful. 
Now let us judged pula how those ulat di blog2 tu dan Press2 manupulate this issue pula as u all pun dah tahu cerita yg sebenarnya.Mari kita tengok cara mereka melatah and those yg gemar sebar kan berita2 ini and melakukan fitnah pula… 
Let us see their true colors…Remember what i said at the end of the day ” The wiseman will have the last laugh watching all this drama unfold!”
Bagi penulis, tindakan chef selebriti tersohor ini ada logiknya juga namun mungkin tidak begitu sesuai dibuat dalam situasi sekarang kerana boleh melukakan hati dan perasaan keluarga mangsa pesawat MH370.

0 Response to "Penjelasan Chef Wan isu persenda misi mencari pesawat MH370"

Catat Ulasan

dzulCYBER