Wak Doyok mengamuk digelar serupa orang Indon oleh Neelofa


Wak Doyok mengamuk digelar serupa orang Indon oleh Neelofa - Pemilik jenama The Garment, Wak Doyok melahirkan perasaan terkilannya terhadap kenyataan spontan Neelofa yang mendakwa beliau berasal dari Indonesia.

Kenyataan Neelofa itu berbunyi "Eh, dia bukan dari Indonesia ke?" dan telah menjadi bahan ketawa penonton ketika sedang mengacarakan Anugerah Meletop Era 2014 pada malam Sabtu lalu.

Menerusi akaun Instagram, Wan Doyok telah memuatnaik sekeping gambar dengan caption pedas yang dipercayai ditujukan kepada pelakon dan pengacara itu seksi.


Yang kelakarnya, beliau turut menyertakan sekeping lagi gambar power rangers berpakaian pink bertujuan untuk menyindir fesyen pelik yang ditampilkan Neelofa ketika melakukan aksi di udara sebagai pembuka AME 2014.


Nampaknya, setiap kenyataan lawak yang cuba dicipta pengacara seharusnya perlu lebih berhati-hati dan tidak sewenang-wenangnya mengaitkan nama orang lain. Ini kerana, bukan semua orang boleh menerima lawak menyindir yang diucapkan secara spontan.

1 Response to "Wak Doyok mengamuk digelar serupa orang Indon oleh Neelofa"

  1. Neelofa tu ingat dia dah lawa sangat sampai boleh kutuk2...
    budak2 ler tu..

    BalasPadam

dzulCYBER