Chef Wan kecam dan kritik Program Dapur Panas TV3 tidak berkualiti


Chef Wan kecam dan kritik Program Dapur Panas TV3 tidak berkualiti - Isu Chef Wan mudah melemparkan kritikan dan keceman terhadap mana-mana resipi makanan yang dirasakannya tidak asli di serata Malaysia bukan perkara baru.

Hanya beberapa minggu lalu, kakitangan MAS menjadi mangsa kritikannya selepas beliau tidak berpuas hati dengan hidangan nasi lemak mereka yang tidak asli tanpa timun dan ikan bilis. Ekoran itu, beliau menggelar nasi lemak itu sebagai nasi telanjang.

Meskipun, kekecohan tersebut semakin reda namun Chef Wan sekali lagi memanaskan dunia masakan apabila tampil pula mengkritik Program Dapur Panas TV3. Chef tersohor di Malaysia itu mengecam program berkenaan kerana dirasakannya tidak berkualiti dan membuang masa.



Menurut Chef Wan, stesen TV3 ketika ini lebih mementingkan tukang masak yang kacak dan bergaya walaupun baru setahun jagung dalam dunia masakan. Lebih tidak logiknya, tukang masak sedemikian sudah boleh mengeluarkan buku resipi sendiri.Mari baca status penuh beliau di Instagram di bawah.

"Jarang not even once a year i make an effort to watch our local cooking show as i have very little time to do so.Today while Spring Cleaning my X wife home with my son,my maid and my driver i happened to see this show. 

Not only i find the show terribly boring but the Kitchen set that was stage infront of a pelamin to be so hideous! Bila lah TV station kita ni akan berubah sikap mereka to produced a Cook TV Cook show with a better production Co that understand What TV Cookshow is all about?

Bersepah contoh2 la, di TV cable antarabangsa yang lain today yang boleh kita belajar dan ambil contohnya.After 26 years being a TV chef u still see the same shit over and over again. Bila agaknya kita ni boleh maju ke hadapan sikit and buat sesatu yg baik?

We dont seem to progress at all and the Quality is also poor. Hari ini any Tom, Dick and Harry boleh jadi Celebrity Chef.Jika kita tengok kan CV mereka pengalaman dah la kurang, asal kan ada " Rupa" boleh host terus jadi Celebrity Chef. Dulu2 kita nak belajar memasak dari orang yg tinggi pengalamannya serta jauh perjalanannya mcm orang tua kata la, dah banyak makan garam.

Tapi these days yang setahun jagung baru belajar memasak sedikit dah mula nak mengajar orang lain. How is these possible? Bukan ke dunia memasak ini has to do with skill labour? Yang Menang Master Chef baru setahun jagung pun dah keluar buku masak sendiri pada hal pengalaman didalam dunia culinary mereka sangat lah kurang. But what to do semua ini ada lah kesilapan TV station itu sendiri yg keluar kan TV Chef hari ini asal kan dapat la tanpa memikir kan the Quality and skill of that host itself."

2 Responses to "Chef Wan kecam dan kritik Program Dapur Panas TV3 tidak berkualiti"

dzulCYBER