Respon Mawar Abdul Karim isu tudung fareeda seksi

Respon Mawar Abdul Karim isu tudung fareeda seksi - Kontroversi tudung Fareeda yang didakwa oleh peminat di laman sosial sebagai seksi dan tidak mematuhi akhlak Islam dalam berpakaian mengundang perhatian pengurus tudung Fareeda, Mawar Abdul Karim.

Wanita jelita itu yang baru sahaja bergelar isteri kepada pelakon Fizo Omar membidas kritikan Yameen Ansari di laman Facebook dan memberitahu perniagaan yang dijalankan mereka tiada kena mengena dengan urusan dakwah dan keagamaan. Baca paparan di bawah bagi jawapan balas Mawar yang lengkap.



Bagi admin, tidak semudah itu untuk memuaskan kehendak semua orang dalam berniaga. Walau sekecil manapun kesalahan itu, ianya mudah dikesan orang yang kemudiannya berakhir dengan kritikan pedas.

Dalam isu melibatkan tudung Fareeda ini, admin kurang pasti di mana logiknya kritikan itu perlu dilemparkan. Adakah itu satu lagi kes untuk menjatuhkan perniagaan bangsa sendiri?

11 Responses to "Respon Mawar Abdul Karim isu tudung fareeda seksi"

  1. Bagi saya setiap pereka fesyen yang mengaku dirinya Muslim@muslimah,bertanggungjawab menyebarkn dakwah walaupun bukan directly..kenapa perlu terasa hati dgn teguran dan kritikan bahwa setiap ciptaan itu adakalanya mmg x menepati piawaian menutup aurah..
    Adakah pereka fesyen dan pengeluar tudung ini berani menyangkal ayat2Qur'an dan hadis yg menerangkan ttg wajibnya menutup aurah itu?
    'Hendaklah mereka menutup tudung kedada mereka'..Annur 24:31...
    Tepuk dada tanyalah akal n iman yg waras cik MawarFareeda..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya setuju dengan si purple kecoh.... kita neh kn khalifah Allah.. dakwah bukan setakat di masjid tp dimana2 dan setiap saat hidup kita...

      Padam
  2. Tanpa disedari ini lah sbnarnya punca atau prmasalahan bagi orag islam...bermula dengan fesyen...dan akhirnya trpesong dari ajaran yg sbnarnya...tak rsa brsalah ke???

    BalasPadam
  3. Dia jual benda x elok bakpe korang pi beli.byk lagi tudung yg betul2 tutup aurat kat luar tu.syarikat lain jual baju utk muslimah ketat tu xpulak korg komen. Senang cakap bila berjaya tu mmg ramai akan org dengki. Halal haram bisnes tu biarkan dia sendiri dgn Allah nanti di akhirat kelak.

    BalasPadam
  4. Dalam islam dh d bgi tahu...labuh mana yg sepatutnya...tpi pada para pembeli...anda jugak boleh berfikir mana yg boleh dan mana yg tidak. . Nk salahkan yg menjual...ada salahnya jugak yg menciptanya....tpi yg membelinya pula bagaimana,, tiada paksan buat mereka knnn

    BalasPadam
  5. Pemilik blog ni pun 2x5

    BalasPadam
  6. Salam. Ini ada satu website utk sesapa yg suka jwb soalan2 survey. Bukan survey free je tau.. Tapi kita akan dibayar utk setiap soalan survey yg kita jawab. Alaa bukannya susah pon nak jawab soalan survey ni kan? Lagi banyak survey yg kita jawab, lagi banyak la kita duit yg akan kita dapat. Ada survey yang menawarkan sampai RM7.00. Saya dah cuba, dan dah dapat RM10 dah pun. RM10 je la, sebab saya jarang online. Kalau rajin, mesti lg byk dapat. Daftar free je.. Jom try ke link ini:
    http://my.ipanelonline.com/register?inviter_id=2321921

    Ataupun cuba link ini: http://www.clixsense.com/?6344221 dan juga ini: http://www.neobux.com/?r=pipahbez untuk dapatkan duit dengan cara klik iklan2 yg disediakan. Daftar free. Mudah je. InsyaAllah menjadi.

    BalasPadam
  7. yang pasti nyer ramai yg dengki hati dgn mawar ni ..almaklumlah mawar adalah salah seorang peniaga yang sgt berjaya dimalaysia ini ..dia hanya menjual tudung .. klu rasa ape yang dijualnya tidak berbaloi x perlulah beli ..noted.

    BalasPadam
  8. Kalau.dia sgt sgt berjaya, kenapa dia x syukur dan mencukupi apa yg dia ada?

    BalasPadam
  9. hidup susah mati pun susah........

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

dzulCYBER