Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2011

Berlumba menggunakan babi

Manusia zaman sekarang memang sudah semakin pelik apabila trend perlumbaan haram tidak hanya terhad lumba kuda dan lumba lembu sahaja tetapi turut melibatkan lumba anak-anak babi. Macam-macam ada ... pelik tapi benar !!! inilah hakikat yang harus kita terima walaupun kita tidak mahu perkara sebegini terus berlaku ...


Bungkusan maggie dijadikan gaun

INGGRIS - Mahasiswa Leicester College, Inggris, Rebekah Kirkland menjahit ratusan bungkusan maggie menjadi satu gaun panjang sebagai projek tahun terakhir beliau.


Difahamkan, beliau telah mengumpulkan bungkusan maggie itu dengan menaruh kotak di kawasan kampus dan meminta rakan-rakannya memasukkan bekas bungkusan maggie yang tidak digunakan ke dalamnya.

Menurut Kirkland, beliau mengakui projek ini amat membosankan. “Projek ini memang amat membosankan namun setelah melihat hasilnya, apa yang saya lakukan sebenarnya amat setimpal dengan usaha saya,” katanya seperti dikutip dari BBC London, Ahad (28/8/2011).

Gaun panjang yang dihasilkan oleh beliau memerlukan dua bulan untuk disiapkan dengan corak susunan warna pada gaun tersebut merupakan idea dari program "The College’s Sustainable Design Award 2011".

Kirkland menambah, projek tersebut merupakan inovasi baru dalam dunia fesyen yang dapat diaplikasikan oleh para pereka fesyen. “Saya berharap hasil projek ini akan meningkatk…

Gadis cantik ini tiba-tiba ditelan oleh unta yang dirawatnya

Seekor unta yang mengalami sedikit gangguan mental telah menelan hidup-hidup seorang gadis cantik ketika sedang membuat pemeriksaan kesihatan unta tersebut.

Kejadian ini berlaku di negara Arab di mana identiti gadis tersebut yang juga seorang doktor haiwan dirahsiakan untuk menjaga nama baik beliau dan negara Arab sendiri.


Seperti yang kita sedia maklum, unta bukanlah haiwan yang memakan daging. Makanan utamanya ialah rumput tetapi kejadian ini agak pelik dan tidak pernah berlaku sebelum ini.

Akibat daripada serangan unta, gadis tersebut mengalami kecederaan. Bagaimanpun, tahap kecederaan beliau dirahsiakan setakat ini.

Sumber: autoblogsaya.blogspot.com

Gadis cantik ketuai rusuhan

Camila Vallejo, 23, seorang gadis cantik yang mengetuai rusuhan Pelajar di Chile menyeru agar pendidikan diutamakan manakala yuran pengajian dikurangkan. Rusuhan ini telah menyebabkan bandar utama Chile ditutup dan telah mengugat kepimpinan Presiden Chile yang tak dapat menghentikan rusuhan ini. Camila dikenali sebagai "Chilean Winter" dan "Commander Camila". Dia juga terkenal kerana mempunyai rupa Catherine Zeta Jones dan Kate Holmes.


Sumber : akustressgiler.blogspot.com

Fakta Yang Hampir Benar

1. Kondominium tidak ada kena mengena dengan kondom. Tetapi di kondominium kita boleh dapat banyak kondom terpakai.

2. Aurat dan urat adalah dua benda yang berbeza. Namun begitu, apabila melihat perempuan yang mendedahkan aurat, urat lelaki akan krem di sesetengah kawasan.

3. Kuih tat enak di makan. Tapi apabila kita makan lapan keping kuih tat, kita mungikin dituduh mencarut. Kalau tak percaya,cuba kira satu tat, dua tat, tiga tat, sampai lapan.

4. Laksamana adalah jawatan besar di dalam kesultanan Melayu Melaka. "Laksa kedah" pula adalah contoh jawapan kalau orang tanya kita "laksa mana ni?"

5. Barbeque adalah makanan yang enak. Namun begitu 'babi queue' haram dimakan oleh orang Islam.

6. Sesetangah orang memanggil cili sebagai cabai. Tapi kalau mulut nak kena cabai, cuba la cakap 'cibai' kat depan orang tua-tua.

7. Membuat tahu sumbat sungguh meletihkan. Lebih letih lagi kalau orang lain hanya tahu nak sumbat je tahu sumbat dalam mulut.

8…

Misteri lelaki di kala hujan

Malam itu, ada seorang pemuda yang baru pulang dari tempat kerja terpaksa menumpang teduh di suatu rumah yang hanya dihuni oleh seorang ibu dan anak perempuannya karena hujan dengan deras membasahi bumi. Kerana dilihat diluar ada seorang laki-laki, ibu itupun memberanikan diri untuk bertanya kepada pemuda itu.

Ibu : Nak, dari mana ?

Pemuda : Maaf makcik, saya cuma menumpang berteduh di rumah makcik. Setelah hujan berhenti nanti saya akan pulang.

Ibu : Oh begitu.. tiada apa-apa!

Kerana ibu itu yakin pemuda itu orang yang baik, dia pun mempelawa pemuda itu masuk kedalam rumah. Kerana di luar hujan masih lebat dan malam pun sudah semakin larut, Ibu itu memberanikan diri untuk membenarkan pemuda tidur semalam di rumahnya

Mendengar ajakan Ibu itu, dengan malu-malu (tapi mahuu) si pemuda itu pun tidak keberatan untuk sekadar menumpang barang semalam di rumah itu, apalagi Ibu itu punya anak perempuan yang cukup cantik. lagipun kebetulan di rumah itu masih ada satu bilik kosong, Ibu dan an…

Makna setiap jenis rambut

1) RAMBUT LURUS:
bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa pertolongan

2) RAMBUT KERINTING TEBAL:
kurang bijak, degil, cemburu kuat, romantic,banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan masalah diri, tidak suka termenung

3) RAMBUT KERINTING NEGRO:
bijak, ego, cemburu buta, romantic, memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah

4) RAMBUT IKAL MAYANG:
bijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu,berfikiran terbuka, banyak pergaulan, dan mudah memaaf kan seseorang dengan kesilapan lalu.

5) RAMBUT HALUS/LEMBUT:
bijak sangat, memilih, pemaaf, manja, tegas dan cepat melakukan perkerjaan dengan bersungguh-sungguh.

6) RAMBUT SIKIT:
bijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang, ego dan pandai membuka perniagaan walaupun kecil.

7) RAMBUT PERANG:
kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial dan bijak lari daripada masalah.

8) RAMBUT TEBAL:
bijak, degil, cemburu, romantic, kasar, banyak kawan dan pandai mengambil hati seseorang.

9)…

JAWATAN KOSONG 15

Seperti biasa, c-k-k akan share up-to-date jawatan kosong di sektor awam dan swasta ... bagi yang masih tercari-cari dan berminat mencari pekerjaan , ada boleh lah tengok2 senarai jawatan kosong di bawah ini .. untuk jawatan kosong 14 , anda boleh lihat di SINI ... semoga berjaya !!


Jawatan Kosong Di Koperasi Gabungan Pekebun Kecil Perak
Jawatan Kosong di Amanah Raya Berhad (ARB)
Jawatan Kosong di Universiti Teknologi Malaysia (UTM)
Jawatan Kosong di Lembaga Tabung Haji
Jawatan Kosong di Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH)
Jawatan Kosong di Felda Holdings Berhad
Jawatan Kosong di Pusat Perubatan Pantai
Jawatan Kosong di Syarikat Air Johor


Gambar-gambar kreatif dan berfaedah ... haha !!

Penyidai pakaian dibuat di atas kereta .. two in one la kiranya !!

 Kipas dilekatkan pada chopstic agar lelaki ni dapat maggie lebih selesa .. hehe

 Perempuan ni pakai topi yang mempunyai batang penyedut tandas ... penyedut itu akan melekat di dinding sehingga kepalanya tidak jatuh tertunduk ketika tido .. hahaha

 Senang nak make-up klu mcm ni .. main bantai je make-up pon tak da masalah .. wah kahkahkah --

 Klu korang nak letak titisan ubat mata, buat lah macam di bawah ni ... hihihi

Lelaki ditahan kerana curi ular

Pernah tak korang dengar pasal seseorang yang ditahan hanya kerana mencuri ular ??? hehehe .. Agak pelik juga bagi ckk sebab , buat apa dia nak curi ular sedangkan binatang tu sangat berbisa !!! tak pa , korang boleh baca satu artikel berkaitan dengan kisah pelik ini di bawah ...

ARIZONA - Eric Fiegel, 22, ditahan polis hari ini pada pukul 3:40pm waktu tempatan kerana didapati mencuri bayi ular Boa Albino dan beberapa reptilia lainnya dari kedai Predator's Reptile Center di Mesa, Arizona pada tanggal 30 Julai kemarin.


Caranya mencuri juga tidak biasa, ular-ular itu diseludup keluar dari kedai dengan memasuk dan menyembunyikan curian tersebut ke dalam seluarnya. Bagaimanapun, usaha lelaki ini tidak berhasil selepas kelibatnya telah dirakam melalui CCTV.

Menurut pengawal, lelaki tersebut bukannya kali pertama mencuri di kedai itu tetapi sudah menjadi kebiasannya mencuri 2 kali sehari tanpa diketahui oleh pemilik kedai.

Menurut polis, beberapa ular curiannya dijual kembali pada harg…

Minyak masak dihasilkan dari sisa makanan di China

Sebuah kilang pemprosesan minyak masak di China telah dirakam cara penghasilannya. Kamera ini telah menunjukkan mereka mengambil sisa makanan berminyak dari restoran dan kemudian menapis semua sisa itu untuk mendapatkan minyaknya. Minyak masak ini banyak dijual kepada penjaja kerana ianya sangat murah. 

Jadi pengajarannya, jangan beli minyak masak murah kerana sumbernya adalah seperti yang anda perhatikan di bawah. Ramai yang tertipu tetapi apa boleh buat semua orang mencari pendapatan.









Cara nak check telefon tu original atau tidak

Korang tahu tak cmne nak check telefon bimbit korang tu original atau tidak ?? meh sini , gua nak kongsi info sikit cmne nak check !!! korang ikut je prosedur men-check di bawah : ---

Teknik men-check ni boleh digunakan utk semua jenis telefon bimbit ye .. gmbr nokia di bawah tu hanya sekadar hiasan !!!
Taipkan code berikut :-

type *#06#

After you enter the code you will see a new code contain 15 digits: 43 4 5 6 6 1 0 6 7 8 9 4 3 5

- IF the digit number Seven & Eight is 02 or 20 that mean it was Assembly on Emirates which is very Bad quality. - IF the digit number Seven & Eight is 08 or 80 that mean it¢s manufactured in Germany which is not bad.
- IF the digit number Seven & Eight is 01 or 10 that mean it¢s manufactured in Finland which is Good.
- IF the digit number Seven & Eight is 00 that mean it was manufactured in original factory which is the best Mobile Quality. Make sure your hphone is under this section.
- IF the digit number Seven & Eight is 13 that mean it …

Komik KL Gangster

Nak kongsi dengan korang pasal komik KL Gangster ... ckk nak bagi kredit dengan fukkenlol.blogspot.com .. lawak giler !!! hahaha , x pe korang baca lah ...

Gambar dan biodata Nera AF9 yang cantik

Nama penuh : QUEENNERA FRANCINE FRANCIS KITINGON Nama panggilan : Nera
Umur : 19 Tahun
Tarikh lahir : 7 Januari 1992
Tempat lahir : SMC Hospital Likas, Sabah
Berat / tinggi : 46 kg / 160 cm
Tahap pendidikan : SPM












JAWATAN KOSONG 14

Sanggup letak jawatan demi blog

Pernah tak korang dengar pasal sesorang yang sudah memiliki pekerjaan yang baik sanggup meletakkan jawatan hanya kerana ingin meluangkan masa dengan blognya ??? hahahaha ... tapi benda ini memang berlaku .. cuba korang baca surat letak jawatan di bawah ini !! dia sanggup letak jawatan hanya kerana sebuah blog .. pelik tapi benar -----

Cerita : Tok batin dan polis

Seorang Tok Batin di Bukit Ibam telah membeli sebuah motosikal terpakai. Seperti biasa motorsikal tersebut tidak mempunyai mud-guard, side-mirror malah plate nombor.

Suatu hari Tok Batin ingin pergi ke Pekan. Dengan semangat yang berkobar-kobar Tok Batin mengunggang motor kap-chainya melalui denai yang berbengkang-bengkok. Tiba di pertengahan jalan ia telah ditahan oleh seorang anak buahnya.

'Tok, tumpang ke Pekan."

" Boleh, naik di belakang" jawab Tok Batin sambil menunjuk ke belakang. Sampai di suatu tempat, ada seorang anak buahnya lagi menahan Tok Batin.

'Tok, boleh tumpang, kite nak ke Pekan ni."

"Apa salahnye, naiklah di belakang." Motor pun sampailah ke jalan besar.

Ada kira-kira lima kilometer lagi baru sampai ke Pekan. Tok Batin pun memecut motorsikalnya dengan membawa dua orang anak buahnya di belakang. Hembusan angin yang meniup tiga biji kepala tanpa topi keledar itu membuat perjalanan mereka sangat mengasyikkan. Tiba di kilometer dua,…

Pemancing tidak sengaja tangkap penyelam

Tiada yang lebih menggembirakan bagi seorang pemancing jika berjaya menangkap seekor ikan besar namun lain pula kesnya dengan salah seorang pemancing yang dikenali sebagai John Goldfinch, 61. Beliau telah terpancing seorang penyelam lelaki di dalam laut.

Perkara ini agak melucukan kerana rasa hampa yang mungkin dialami oleh pemancing berkenaan dan juga rasa malu bagi penyelam tersebut. Difahamkan mata kail pancing itu telah tersangkut di ketiak penyelam sehingga penyelam berkenaan mengadu rasa sakit.


Menurut John Goldfinch, 61, beliau masih belum dapat mempercayai apa yang berlaku sehingga kini. Katanya "ketika saya mengangkat pancing, saya amat terkejut apabila seorang penyelam tiba-tiba muncul di permukaan laut yang jaraknya sekitar 15 m dari pantai Budleigh Salterton, Devon."

Sebelum beliau menyedari apa yang berlaku, salah seorang penyelam lain yang dipercayai kekasih kepada penyelam itu telah bergegas untuk membuka mata kail yang tersangkut di ketiaknya. Wanita itu kem…

Bekas presiden mencuri

ABIDJAN - Bekas presiden negara Ivory Coast, Laurent Gbagbo telah ditangakp kerana didapati mencuri dan menggelapkan wang rakyat.


Nasib buruk yang menimpa beliau ini merupakan rentetan masalah yang terpaksa dihadapinya sejak kehilangan jawatan presiden akibat rusuhan rakyat awal tahun ini. Kini, Gbagbo akan menghadapi pembicaraan berperingkat berkenaan dengan tuntutan jaksa di Kota Korgoro.

Beliau akan berhadapan dengan dua tuduhan utama iaitu mencuri dan menggelapkan wang rakyat. Menurut hakim, Simplice Kouadio Koffi, yang mengendalikan kes itu, untuk sementara waktu ini Gbagbo akan ditahan di Kota Korgogo dan sebarang perubahan lokasi akan dimaklumkan kemudian.

Dua pertuduhan yang dihadapi oleh Gbagbo merupakan yang pertama kali selepas penangkapannya pada April 2011 oleh anggota polis Presiden Alassane Ouattara.

Sebelum ini, Gbagbo telah menjadi presiden negara itu selama sepenggal, namun usaha beliau untuk mempertahankan kedudukannya tidak kesampaian apabila rakyat telah melakukan ru…

Anjing makan kemaluan lelaki

LOUISIANA - Mangsa, Cody Melancon menfailkan saman terhadap polis Gretna, di Louisiana, Amerika Syarikat kerana melepaskan seekor anjing kepadanya tanpa sebarang alasan sehingga menyebabkan kemaluannya mengalami kecederaan.


Menurut jurucakap Melancon, Roger Kitchens, serangan anjing K-9 bernama Zin itu mengakibatkan 66 peratus kemaluan beliau tercedera. Melancon juga mengakui bahawa kemaluanya telah kehilangan keupayaan untuk menegang. Atas sebab itu, beliau ingin menuntut ganti rugi sebanyak 31 juta dolar atas kelalaian pihak polis.

“Saya sangat terkejut. Saya tidak boleh melakukan apapun kerana kemaluan saya amat sakit,” kata Melancon, seperti yang dipetik dari berita WDSU, Khamis bersamaan 11 ogos 2011.

Sebelumnya, dua anggota polis Gretna, Roland Kindell dan Joseph Mekdessie, telah diarahkan untuk menangkap Melancon di apartmentnya atas tuduhan mencuri dan memukul.

Pada ketika itu, Melancon sedang bersama-sama dengan tunangnya, Ashley Braxton dan juga dua orang anak mereka di apartmen…

JAWATAN KOSONG 13

Seperti biasa, c-k-k akan share up-to-date jawatan kosong di sektor awam dan swasta ... bagi yang masih tercari-cari dan berminat mencari pekerjaan , ada boleh lah tengok2 senarai jawatan kosong di bawah ini .. untuk jawatan kosong 12 , anda boleh lihat di SINI ... semoga berjaya !!


Jawatan Kosong Di Pengurusan Aset Air
Jawatan Kosong Di Bank Islam
Jawatan Kosong Di Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA)
Jawatan Kosong di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM)
Jawatan Kosong di Jabatan Kebajikan Masyarakat
Jawatan Kosong di Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM)
Temuduga Terbuka di Jabatan Perangkaan Malaysia (JPM)


Hina sangat ke mamat ini?

Perkara nie jadi 6 thn lepas, esok tuh nak puasa ler, aku ingat lagi... sebab tuh sampai laa nie aku cukup takut nak berkawan dengan awek yang lawa-lawa. Sehari sebelum puasa, aku ngan kawan aku pergi ler jalan-jalan kat Sungai Wang, biasa ler hari minggu...dah penat berjalan aku pun lepak kat tingkat atas.. gi kena teh ngan makan nasik ayam.

Dah makan.. aku pun cakap kat member aku, aku nak gi ker Lot 10, nak buat greeting card untuk member aku..perempuan ler ..hehehe (Greeting card machine..Kalau korang ingat lagi ler, kat tingkat bawah)

Aku pun gerak.member aku semua tunggu kat situ..biasa ler dia orang bukan minat nak ikut.. bosan menunggu aku menulis card cinta..Jadi aku pun pi ler.....

Tunggu punya tunggu sampai ler giliran aku pulak....mesti member aku sound nyer....aku pun start tulis......."HALLOOO" itulah suara yang aku dok dengar..ish awek mana lak nie...sekali aku pun pandang ler... tengok bawah dulu...

Aduh..sikitnyer lawa kaki dia.. slow-slow aku pa…

Kempen orang utan

Orang utan dijadikan penunggang basikal ketika kempen keselamatan jalan raya di Dusit Zoo, Bangkok, Thailand pada 10 Ogos 2011. Kempen ini dianjurkan oleh Jabatan Pencegahan dan Pemulihan bencana untuk meningkatkan kesedaran kanak-kanak tentang kepentingan pencegahan kemalangan. Nama orang utan berbaju kuning dalam gambar di bawah ialah Bam yang berumur 8 tahun.







Sumber : metro.co.uk